Després d’anys i panys, els Reis d’Orient han tornat a incloure el poble de Florejacs dins el full de ruta de la seua gran Nit. El gran nombre de poblets de la Plana de Guissona ha obligat a Ses Majestats a repartir la feina, essent el rei Melcior l’escollit per, en representació de la tríada reial, acudir al poble.
Com succeeix sovint, els errors del GPS i el desordre de senders ocasionat per les obres del canal han provocat que el camell reial perdés el rumb i defallís entre les Pallargues i Renan. Afortunadament, el patge Ricard ha pogut socórrer a Sa Altesa, recollint-lo en mig dels camps i transportant-lo amb el seu guarnit Mehari fins la Plaça Major de Florejacs, on grans i petits frisaven per donar-li la benvinguda.
El rei Melcior, en la seua arribada al poble, s’ha congratulat amb la il·luminació nadalenca que enguany llueix Florejacs i s’ha manifestat alegrement sorprès de veure tota la mainada que l’esperava. A rodes de la seua muntura vintage, s’ha dirigit al nou local social on tot estava llest i guarnit per a la recepció.
Un cop acomodat al tron, les autoritats locals han fet lliurament a Sa Majestat de la clau màgica que obre les portes de les llars i que permet als patges accedir-hi en la foscor de la nit per a deixar els presents -i, si s’escau, el carbó- pels nens i nenes florejaquins. Acte seguit, un rere l’altre, la Patrícia, en Dídac, l’Alba, la Ivet, en Guim, en Ramon i en Lluc, li han entregat les seues cartes i han cantat les nadales que havien preparat per a tant solemne esdeveniment. També els grans, deixant de banda les seues conviccions republicanes i el seu caràcter descregut, han rendit homenatge a tan il·lustre visitant, tot oferint-li un gotet de ratafia i dolços i retratant-se al seu costat per a immortalitzar l’acte.
Cal dir que Sa Majestat s’ha mostrat amb tothom ben senzill i campetxano, manifestant-se ple d’orgull i satisfacció amb l’acollida oferta per la bona gent de Florejacs. Abans de seguir la ruta, ha promès als presents que, si segueixen fent bondat de la bona durant el 2011, els tornarà a visitar l’any vinent.

Ens esforçarem perquè així sigui!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA