El nostre poble forma part del municipi de Torrefeta i Florejacs. Geogràficament està situat a l’extrem nord-oest de la Segarra, a 491 metres d’alçada, entre els barrancs del Joncar i del Gravat, afluents del Sió.

Els vestigis més antics de Florejacs daten dels temps d’ibers i romans, tot i que el poble entra dins  la història amb la conquesta per part del comtat d’Urgell de les terres de la Plana de Guissona. Els orígens del seu castell és remunten al segle XI, quan el lloc es ocupat per les hosts d’Arnau Mir de Tost i es construeix la fortalesa que donarà origen al nucli actual. Amb el pas dels segles, l’antic recinte emmurallat anirà evolucionant, transformant-se en una vila closa on els habitants construiran les seves cases, a recer de les inclemències del temps i dels molts conflictes que han afectat aquesta terra.

El traçat actual de Florejacs revela l’estructura medieval i conserva molts dels elements que es remunten a l’època de conquesta. Un bon tram de la muralla, el portal d’accés al nucli, el cingle rocós que pavimenta el poble o la torre del castell imprimeixen al poble un caràcter i un encant especials.

Avui, Florejacs és un poble amable i tranquil, posseïdor d’un ric patrimoni històric i cultural i situat en mig d’un paisatge rural poc alterat pel pas dels segles. Aquells què ens visiteu, podreu gaudir de les visites guiades al Castell de Florejacs i al proper Castell de les Sitges, així com dels serveis de restauració i allotjament, passejar per l’entramat del nucli antic i voltar a peu, en bicicleta, a cavall o com us plagui per l’extensa xarxa de senders que ens envolta.

La Colla de Florejacs és l’associació de veïns que organitza i dinamitza les activitats del lloc (Fira, Festa Major, colla gegantera…) i que es complau en presentar-vos el poble, tot convidant-vos a visitar-lo i fer-vos partícips tot gaudint de les seves activitats.