El diumenge 12 de febrer de 2012, un grup de veïns de Torrefeta i Florejacs es van reunir a l’antiga escola de Florejacs per a realitzar el primer taller d’elaboració de majos.
La guanyadora del concurs de majos de la Fira de la Flor del 2011, Maria Serra, va explicar als presents la seva tècnica per plantar i regar les llavors de cereals i llegums que, disposades en diferents capes i germinades en un lloc ben obscur i humit, lluiran per Pasqua.
La tradició dels majos, recuperada pels organitzadors de la Fira de la Flor de Florejacs, és l’eix d’uns dels certàmens florals de la Dama de les Flors, que tindrà lloc per setena edició consecutiva els propers dies 7 i 8 d’abril a Florejacs. Enguany, com a novetat, els majos que es presentin al concurs s’exposaran a l’interior de l’església parroquial, enllaçant amb la tradició religiosa que en feia una decoració del monument durant les dates de la Setmana Santa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Si voleu participar amb uns majos ben lluïts, aquí teniu uns consells:

– s’ha de tenir llavors de blat, ordi, llenties, veces, però també es poden emprar cigrons, fabes, cebes, alls, remolatxa…
– es recomana plantar per Carnaval per tenir-ho a punt per Setmana Santa
– es recomana barrejar terra de bosc amb terra preparada
– van mes bé els recipients baixos i amples que els testos normals
– posar les llavors ben tupides i cobrir-les amb terra
– deixar els recipients en un lloc fosc i humit, preferiblement al celler
– es recomana regar els primers dies amb aigua tèbia
– si el que es planta son cigrons, fabes o similar, aquestes s’han de deixar uns dies en remull abans de plantar
– s’han d’anar regant sense que hi toqui la llum
– la terra no pot estar massa humida
– si les veces es fan bé, aquestes es poden emparrar

Sort i endavant!